Over ons

Over ons


S-Boats staat voor sustainable sailing. We zijn een bedrijf dat zich richt op verduurzaming van de scheepsbouw. 

Hiervoor hebben we een rekentool ontwikkeld, waarbij we u advies kunnen geven om u schip te verduurzamen. Dit doen we in de breedste zin van het woord. We ijn actief op het gebied van isolatie, verwarmingssystemen, elektrasystemen, voortstuwing en warm watervoorziening. Hierbij proberen we continu op de hoogte te blijven van de nieuwste en meest duurzame technieken. Naast het benodigde reken- en calculatiewerk brengen wij u in contact met de juiste leveranciers en houden indien gewenst toezicht op de voortgang van het project.

Kortom wij geven:

"(duurzaamheids) advies op maat"

Na jaren te hebben gewerkt als projectleider in de scheeps- en jachtbouw zijn we voor ons zelf begonnen. Als eerste omdat we duurzaamheid een mooi vak vinden. Als tweede, omdat er eigenlijk nog niemand was die de kennis had om de verschillende systemen op elkaar af te stemmen. Tijdens de verbouwing van ons eigen schip zijn we hiermee vaak geconfronteerd en hebben we de verkeerde keuzes gemaakt, war resulteerde in hogere dagelijkse kosten en extra investeringen om het systeem aan te passen. Met ons bedrijf willen we (toekomstige) scheepseigenaren voor deze fouten behoeden en samen met hun het complete systeem te ontwerpen. Daarna maken we een stappenplan hoe het geistalleerd kan worden. Alles in 1 keer, of in meerdere fasen. Alles afgestemd op uw wensen, met onze kennis van de producten, oplossingen en ons leveranciers- en kennisnetwerk.

Beschikbare downloads


Onze werkwijze
In dit document kunt u meer informatie vinden over duurzaamheid en de werkwijze welke wij hanteren om tot de beste oplossing te komen. (nog een conceptversie)