Advieswerk

Advies en Calculaties


Bij het ontwerp van verwarmings- en energiesystemen komen nogal wat zaken om de hoek kijken. Zeker als je het systeem zo duurzaam mogelijk wilt maken. Hoewel een (varend) schip in veel opzichten verschild van een conventionele woning kunnen veel systemen uit de huizenbouw prima geinstalleerd worden in schepen. Het mooiste is uiteraard wanneer je het systeem vanaf een kaal casco kan opbouwen. Hoewel dit vaak niet het geval is, is de aanpak vaak gelijk, alleen zullen er andere keuzes gemaakt worden. Omdat geen enkel schip hetzelfde is, zullen er ook verschillende afwegingen gemaakt moeten worden. Het onderstaande stappenplan geeft een mooi overzicht van de te maken keuzes. Belangrijkste is om alle systemen op elkaar af te stemmen voor een optimale inzet van de systemen.

Om dit te bereiken hebben we een rekentool ontwikkeld waarbij we verschillende scenario's kunnen doorrekenen, zowel op het gebied van efficientie als economisch. Bij het maken van de berekeningen houden we zo veel mogelijk rekening met uw wensen. Hierbij komen verschillende aspecten aan bod; Zoals budget, beschikbare tijd, vaargedrag, ligplaats, comfort etc.

Nadat we deze berekeningen hebben gemaakt kunnen we u in contact brangen met de juiste leverancier en desgewent houden we toezicht op de installatie. Ook voor bouwkundige adviezen kunt u bij ons terecht. Dankzij een jarenlange ervaring in de scheepsbouw kennen we de klappen van de zweep en weten we vaak wat werkt en wat niet. En als we het niet weten gaan we op zoek naar het juiste antwoord. Omdat we onafhankelijk zijn van leverancier en merken zijn we ook niet bevooroordeeld bij het maken en geven van het juiste advies, zodat u op de eerste plaats komt en niet de vaste leveranciers van een werf, of de merken die ze gewent zijn te gebruiken.

In de onderstaande documenten kunt u eer informatie vinden over onze werkwijze en de verschillende opties.

Beschikbare downloads


Onze werkwijze
In dit document kunt u meer informatie vinden over duurzaamheid en de werkwijze welke wij hanteren om tot de beste oplossing te komen. (nog een conceptversie)
Infoblad zonnepanelen
In dit document kunt u informatie vinden over de verschillende soorten zonnepanelen, de voor- en nadelen en de verschillende opties om deze aan te sluiten. S-Boats is een erkend solar expert.
Infoblad Isolatie
In dit document kunt u informatie vinden van de verschillende isolatiesystemen, de voor- en nadelen van de systemen en de factoren waar u rekening mee moet houden tijdens het installeren.
Infoblad verwarmen
Hier vindt u de verschillende verwarmingssystemen en de manieren om de warmte door uw schip / woning te verspreiden.